Sjoerd Stoop

Al meer dan twintig jaar. Dat klinkt niet alleen mooi, maar is ook een feit. Door de jaren heen heb ik voor verschillende werkgevers een flinke bak aan ervaring opgedaan en een enorm netwerk opgebouwd.

Werkgevers

2022 - heden
NH Nieuws

Eindredacteur nieuws- en regioredactie

Eindredacteur van de centrale nieuwsredactie en de Gooise regioredactie. Als eindredacteur zet ik met een team van redacteur de koers van de dag uit, maak ik de nieuwskeuzes, bewaak ik de nieuwskoers en schaal ik op als de actualiteit daar om vraagt. Als eindredacteur van de regioredactie werk ik daarnaast samen met lokale mediapartners.
2019 - heden
NH Nieuws

Redacteur en verslaggever

Redacteur en verslaggever van de nieuws- en regioredactie. Voor zowel online als radio en televisie bovenop het nieuws, van a tot z.
2005 - 2019
Enter Media BV

Redacteur

Redacteur voor lokale en regionale weekbladen. Veel verhalen geschreven, van achtergronden tot portretten. Daarnaast redacteur en verslaggever geweest voor radio- en televisie-onderwerpen en daarmee een groot netwerk opgebouwd.
2002 - 2019
Radio Weesp 106.5 FM

Presentator en programmaleider

Van jongs af aan medewerker van de lokale omroep. Begonnen als producer en presentator van meerdere programma’s. Ook gewerkt als verslaggever van actuele onderwerpen. Later programmaleider van de zender. Aanspreekpunt voor medewerkers. Daarnaast samen met anderen meerdere events op poten gezet, waaronder een marathonshow voor een lokaal goed doel waarmee meer dan 10.000 euro werd opgehaald.

Stages

2011
NH Nieuws

Stagiair

Vanaf de eerste dag veel uren gemaakt als verslaggever voor radio en televisie, van harde tot zachte onderwerpen. Veel zelf geproduceerd, gedraaid, gemonteerd en vervolgens kant-en-klaar afgeleverd.
2010
Omroep Flevoland

Stagiair

Eerste stappen gezet als radio- en televisieverslaggever. Onderwerpen geproduceerd om zelf mee op pad te gaan als verslaggever met cameraman, maar ook onderwerpen geproduceerd voor anderen als bureauredacteur.

School

2007 - 2011
Hogeschool Utrecht

School voor Journalistiek

Geschoold en afgestudeerd als journalist met radio en televisie als specialisatie. Gewerkt als redacteur, producer, verslaggever, presentator (ook voor camera), regisseur en hoofdredacteur voor een televisieprogramma gemaakt voor RTV Utrecht. Daarnaast begeleider geweest van eerstejaars rtv-studenten.